Jejari Paf M&S
Tahap Kepedasan:
Saiz Hidangan:
4 Orang
Bahan-Bahan
2 keping paf pastri (20cm)¼ cawan parutan keju Parmesan
1-2 sudu besar bijan hitam dan putih
12-14 keping biskut span
1½ sudu besar serbuk kopi, dicampur 200ml air
1 biji telur, dipukul
Gula kastor (untuk tabur)
Bahan Sos Putih M&s
1 cawan Santan M&S2 sudu besar tepung beras
1 sudu kecil tepung jagung
¼ cawan gula pasir
Sedikit garam
Bahan Sos Gula Melaka
1 cawan air1 sudu besar tepung jagung
½ cawan gula merah
Sedikit garam
Cara Penyediaan
Sapu pastri dengan telur.
Taburkan keju.
Taburkan bijan hitam dan putih.
Taburkan gula kastor.
Tutup dengan kertas kalis minyak. Canai perlahan, potong jejari selebar ½ inci.
Pegang kedua-dua hujungnya, pusingkan beberapa kali.
Letak di atas tin pembakar. Bakar pada 195°C selama 15 minit atau sehingga masak.
Untuk sos putih M&S: Satukan semua bahan. Kacau atas api perlahan sehingga pekat.
Untuk sos gula melaka: Satukan semua bahan. Kacau atas api perlahan sehingga pekat.