Biskut Cawan
Saiz Hidangan:
6 - 8 Orang
Bahan Biskut
125g mentega50g gula aising, diayak
1 biji kuning telur
3 sudu besar Santan M&S
1 sudu kecil vanila
170g tepung serbaguna, diayak
100g tepung jagung, diayak
1 sudu kecil serbuk koko
Bahan Aising
1 biji putih telur1 cawan gula aising *, diayak
Pewarna kuning, hijau, merah, biru
Cara Penyediaan
Pukul mentega dan gula sehingga sebati.
Masukkan kuning telur, Santan M&S dan vanila. Kacau rata.
Masukkan bahan ayak, uli menjadi doh.
Bahagi 2, masukkan koko ke dalam 1 bahagian.
Canai dan terap dengan acuan.
Bakar pada 165˚C selama 15-20 minit.
Untuk aising: Pukul putih telur dan 1 sudu besar gula aising sehingga pekat. Tambah pewarna ikut suka. Biar biskut sejuk kemudian hias.