Kari Telur



  • 200ml Santan Kelapa M&S Lemak Dikurangkan
  • 5 biji telur
  • 120g kacang bendi
  • 6 sudu besar minyak masak
  • 120g bawang merah
  • 2 batang serai
  • 5 ulas bawang putih
  • 10g belacan
  • 20g kunyit
  • 6 biji cilli
  • 1½ sudu besar serbuk kari daging
  • ½ sudu teh garam (atau secukup rasa)
  • 1 sudu teh gula
  • 2 sudu besar jus limau nipis
  • 1½ cawan air
  • Panaskan minyak masak di dalam periuk atau wok. Tumis bahan-bahan yang ditumbuk sehingga naik baunya. Masukkan bahan-bahan A dan Santan Kelapa M&S Lemak Dikurangkan, biarkan sehingga mendidih dan rendahkan api.
  • Masukkan telur (dipukul) sebiji demi sebiji, diikuti dengan kacang bendi dan reneh sehingga telur dimasak.

Kongsi Resipi